Ben & Jerry's-shop in New York Pizza

Een Scheveningse vestiging van New York Pizza beschikt sinds dinsdag over een shop-in-shop van ijsmerk Ben & Jerry's. Die formule moet 'zeker met dit weer' de pizzawinkel versterken, zegt algemeen directeur Hans Miete tegen RetailNews.

De pizzaketen is altijd op zoek naar samenwerkingen met andere partijen die ervoor zorgen dat 'één plus één drie wordt', stelt hij. "Op sommige plekken is ruimte voor een tweede formule. Die kan benut worden om een beter rendement voor de franchisenemer te realiseren." De lokale franchiser zal de zogenaamde scoop shop van het Amerikaanse ijsmerk zelf exploiteren.

New York Pizza startte aan het begin van deze maand ook een vestiging met La Place in Zoetermeer. Daar hebben beide formules een gezamenlijke counter en bezorgservice. Tevens zitten veel New York Pizza-filialen samen met cafetaria's in een pand. "We voeren verschillende gesprekken om die samenwerking verder uit te breiden", stelt de algemeen directeur. Doordat de twee partijen op hetzelfde eetmoment focussen, kijkt Miete nu echter ook naar andere opties.

Zijn grootste aandacht gaat echter uit naar groei in zowel Nederland als Duitsland. Waar het winkelbestand in ons land met 25 vestigingen dit jaar toeneemt, opent de franchiseformule nog voor het eind van het jaar twee vestigingen in Keulen. De Duitse pilotwinkels, waarvoor New York Pizza in gesprek is met een Nederlandse franchisenemer, moeten uitwijzen 'of en hoe' de pizzaketen daar gaat uitbreiden. Ook uit andere landen is vraag naar de formule, maar daar wil Miete nog niet aan. "Aan zo'n groot land als Duitsland hebben wij onze handen voorlopig wel vol."

Eerder: La Place test mogelijkheden voor maaltijdbezorging & New York Pizza voorziet flinke uitbreiding

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!