Voormalig Esprit-topman naar Macintosh

Ronald van der Vis is door Macintosh Retail Group toegevoegd aan de raad van commissarissen. Van der Vis was tot een jaar geleden ceo van modeketen Esprit. Hij zal op 30 september als nieuwe commissaris aan de aandeelhouders worden voorgedragen.

Met de komst van Van der Vis wordt de raad uitgebreid van vier naar vijf personen. Van der Vis 'beschikt over een langjarige internationale ervaring als bestuurder bij diverse retailondernemingen', meldt Macintosh dinsdag in een persbericht. Zo is hij al lid van de raad van commissarissen van Sonova Holding (Zwitserland), Beter Bed Holding (Nederland) en Douglas Holding (Duitsland). Tevens is hij vijf jaar ceo geweest van Pearle Europe Group.

Macintosh beschrijft Van der Vis als iemand met 'grote expertise in het ontwikkelen, bouwen en exploiteren van winkelconcepten waarin merken een belangrijke rol spelen, zowel in de fysieke winkelwereld als online.' Het moederconcern van onder meer Scapino en Kwantum maakte donderdag ook zijn halfjaarcijfers bekend. De omzet is met 10,4 procent gedaald en het nettoverlies tot 17,3 miljoen euro opgelopen.

Lees ook: Forse winst- en omzetdaling voor Macintosh

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!