'QR-shop tijdelijke oplossing winkelleegstand'

Fysieke retailers kunnen leegstaande panden benutten middels een productpresentatie met QR-codes. Dat zegt Shop2Mobi-oprichter Roman Markovski in navolging van de winkelmuur die bol.com onlangs opende op het Centraal Station van Rotterdam. Klanten kunnen op de muur QR-codes van de artikelen scannen, direct bestellen en afrekenen.

Shop2Mobi is een Nederlandse startup die virtuele QR-code winkels en NFC-shops opstart voor retailers. Leegstaande panden zijn daar een ideale locatie voor, stelt Markovski. “Die zijn in deze periode toch voor een superscherpe prijs te huur? Voordat een nieuwe partij daar definitief in trekt, kun je de etalage ondertussen prima gebruiken voor een productpresentatie met QR-codes. Dat is een enorme extra verkoopkans waar retailers nog weinig gebruik van maken”, aldus de oprichter.

Winkelmuren op een centraal station dienen als 'wachtverzachter', zegt hij. "Voordat je trein, tram of metro komt, kan je nog mooi even een product bestellen.” Zo heeft Shop2Mobi op het centraal station in Melbourne een iTunes-shop ingericht, waar reizigers nog snel een video kan bestellen om tijdens de reis te bekijken. Het bestel- en afrekenproces werkt ook via de QR-code.

Shop2Mobi voert gesprekken met andere Nederlandse retailers om het bol.com-initiatief een vervolg te geven. Zo wil een stationswinkel op meerdere plekken QR-presentaties verwezenlijken. "Als de passant een product bestelt, krijgt hij de looproute naar de winkel op zijn device te zien samen met de mededeling dat de bestelling voor hem klaar ligt."

Bekijk op onze Facebook-pagina de winkelmuur van bol.com op het metrostation van Rotterdam Centraal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!