Zara en Bershka groeien in Den Haag

Modeketen Zara verhuist eind 2013 naar een nieuwe locatie in Den Haag. De vestiging krijgt een winkeloppervlak van maximaal drieduizend vierkante meter, verdeeld over drie winkellagen. Dat laat Roel Schulte, real estate manager Benelux van moederconcern Inditex, weten aan RetailNews.

Berichten dat het de grootste Zara-winkel ter wereld wordt, noemt hij 'te ambitieus'. Zo wordt de winkeloppervlakte aan de Amsterdamse Kalverstraat op dit moment uitgebreid met 1400 vierkante meter, waardoor die vestiging de Haagse winkel weer voorbij gaat. Dat pand beschikt nu al over drieduizend vierkante meter oppervlak. "De winkel in de Kalverstraat wordt de grootste van Nederland en is een flagshipstore", zegt Schulte.

Desondanks maakt de verhuizing in Den Haag wel onderdeel uit van 'een aantal hele bijzondere transacties', stelt hij. Het nieuwe pand aan de Wagenstraat herbergt vanaf het eind van dit jaar met een mannen-, vrouwen- en kinderafdeling bijvoorbeeld alle afdelingen van Zara. In het oude pand aan de Grote Marktstraat ontbrak een speciale sectie voor kinderen, laat Schulte weten.

Op de dag dat de nieuwe Zara in Den Haag wordt geopend, sluit de huidige vestiging. Dat pand met circa 1500 vierkante meter winkeloppervlakte wordt omgebouwd naar de grootste Bershka-winkel van Nederland, vervolgt de manager. Als de verbouwing daar in het eerste kwartaal van 2014 klaar is, sluit de huidige Bershka in de Spuistraat.

Zara en Bershka maken net als de andere drie formules van Inditex in Nederland (Zara Home, Pull & Bear en Massimo Dutti) deel uit van een 'agressieve expansie'-strategie in ons land, zegt Schulte. Inditex beschikt nu over 44 Nederlandse winkels, waaronder 23 van Zara en tien van Bershka.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!