MasterCard brengt mobiele beurs naar Europa

Britse consumenten kunnen als eerste in Europa gebruik maken van MasterPass van MasterCard. De digitale betaaloplossing maakt het hen mogelijk zowel in de fysieke winkel, online, als met hun mobiel te betalen vanuit een account.

Britse retailers als Argos en House of Fraser beginnen op korte termijn met het aanbieden van de dienst. In de Verenigde Staten, Australië en Canada kunnen klanten met MasterPass al bij duizenden retailers terecht. In de winkel werkt MasterPass via NFC en QR-codes, online kan de consument op de website van de retailer klikken op een speciaal icoontje.

Met het account kan de klant naast zijn MasterCard-betaalpas ook afrekenen met andere creditcards, bankpassen en spaarkaarten. Daarnaast kunnen klanten alle betalings- en factuurgegevens en klanten- en loyaltykaarten opslaan.

MasterPass moet het afrekenproces van consumenten vereenvoudigen en versnellen, stelt Marion King, president van Mastercard in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. "MasterPass kan retailers helpen het verlatingspercentage aan de kassa te verlagen." Uit onderzoek blijkt dat Britse winkeliers daardoor jaarlijks zes miljard pond (6,9 miljard euro) mislopen.

Wanneer MasterPass in de rest van Europa beschikbaar komt, is niet bekendgemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!