Acht winkelketens tekenen akkoord Bangladesh

Slechts acht Nederlandse winkelketens die kleding laten maken in Bangladesh, hebben het akkoord voor veiliger fabrieken ondertekend. Dit meldt NRC Handelsblad.

Het gaat om winkels die zijn aangesloten bij brancheorganisatie Modit, die zegt tachtig procent van de kledingketens in Nederland te vertegenwoordigen. Bij deze organisatie zijn honderd winkelbedrijven aangesloten die kleding in Bangladesh laten produceren. Uit een rondgang van het dagblad blijkt dat veel winkelketens zeggen dat hun kleding niet in Bangladesh wordt gemaakt.

De kledingbedrijven die zich gecommitteerd hebben aan het ‘Accord on Fire and Building Safety’ zijn HEMA, Zeeman, G-Star, Bestseller (Jack & Jones, Vero Moda, Only), s.Oliver, V&D, C&A en WE. Het akkoord werd gesloten naar aanleiding van de instorting van een grote kledingfabriek in de Bengaalse hoofdstad Dhaka in april. Daarbij kwam 1129 medewerkers om.

De internationale overeenkomst moet leiden tot betere arbeidsomstandigheden in Bengaalse kledingfabriek. De winkelketens die het hebben ondertekend, zijn verplicht financieel bij te dragen aan veiliger kledingfabriek in het Aziatische land.

Reacties 1


Margo Baars 19 jun, 21:07

Waarom niet zaken zoals miss etam?
Valt tegen .
Verder vind ik niet leuk als ze zeggen dat goed koop zoals de zeeman geen schone kleding heeft. Terwijl zijn zij aangesloten .

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!