Radiostilte Bakker Bart-conflict

Hoofdkantoor Bart’s Retail en de Bakker Bart-franchisenemers hebben een radiostilte ingelast. Dit stelt zaakwaarnemer Martin Lokhorst van advocatenkantoor AG Hart tegenover het Financieele Dagblad. Het rommelt al een tijdje tussen beide partijen.

“We hebben besloten even uit de media te blijven. Dat geeft rust binnen de organisatie en we hopen dat we nader tot elkaar komen”. De Bakker-Bart-winkeliers liggen met het hoofdkantoor overhoop omdat ze willen dat die wat doet aan de toegenomen huurdruk. De afspraak was dat franchisenemers niet meer dan tussen de acht en dertien procent van de omzet hoefden af te dragen aan huur. Dit werd jarenlang bijgepast als een soort interne huursubsidie, maar in 2008 werd dit losgelaten.

Daarnaast eisen franchisenemers afslanking van Bart’s Retail en zijn ze niet blij dat ze meer moeten betalen dan derden voor deeg uit de eigen fabriek. De overkoepelende organisatie heeft op haar beurt de levering stopgezet aan een aantal franchisenemers die een betalingsachterstand hebben. Daardoor dreigen tussen de vijftig en zestig franchisenemers persoonlijk failliet te gaan.

Ondanks de radiostilte zegt directeur Bert Bargboer van Bart’s Retail in het FD dat de meningsverschillen klein zijn en goed te overbruggen. “Er is altijd wel wat. Daar wordt een organisatie beter van.” Hij staat achter de beslissing van investeringsfonds Gilde Investments om de winkeliers aan de eerder gesloten contracten te houden. Gilde werd in 2005 eigenaar van de winkels.

Lees ook:
Bakker Bart-winkeliers riskeren faillissement
'Veertig Bakker Bart-winkels dicht'
Miljoenenclaim Bakker Bart-franchisers

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!