BP langs A12 krijgt eerste M&S Food

De eerste Marks & Spencer Food gaat op 10 september open in de winkel van tankstation BP Bijleveld langs de A12 bij Harmelen. Dit bevestigt een woordvoerster van de Britse retailer tegenover RetailNews.

Het winkelbedrijf onder leiding van de Nederlander Marc Bolland voert het concept In Groot-Brittannië onder de naam Simply Food. Het Nederlandse assortiment bestaat uit zevenhonderd producten, waaronder sandwiches, fruit, groente en de gekoelde kant-en-klaar maaltijden. Ook typisch Britse levensmiddelen zoals Schots gerookte zalm, steak, cheddar kaas, Schots shortbread, scones en crumpets. Ook zijn er straks zoete en hartige snacks verkrijgbaar zoals koekjes, chips en snoep.

De foodproducten van M&S krijgen volgens de woordvoerster een eigen hoek en komen dus niet tussen de andere producten van BP te liggen. Het tankstation wordt vanaf 19 augustus verbouwd om de komst van Simply Food mogelijk te maken. Daarbij wordt het pand overigens niet vergroot. Op de gevel van de pompwinkel prijkt dan vanaf 10 september ook het nieuwe logo van M&S Food.

In april werd bekendgemaakt dat zes BP tankstations in de Randstad gemaksproducten van het Britse M&S in hun assortiment opnemen. Topman Hendrik Muilerman zei destijds dat BP hiermee iets kan bieden wat andere benzinestations niet kunnen. “Het is een goede aanvulling op ons assortiment van verse broodjes en hoogwaardige koffie”, vertelde hij in april bij opening van M&S in de Kalverstraat. Als de proef aanslaat, dan breidt BP de formule uit naar pompshops door heel Nederland.

Eerder: Marks & Spencer trekt in bij BP

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!