RTL neemt digitale tak Videoland over

Videoland on Demand is overgenomen door RTL Nederland. Het media- en entertainmentbedrijf verwerft 65 procent van de aandelen van The Entertainment Group (TEG), eigenaar van deze dienst. Dit meldt RTL woensdag in een persbericht.

De videotheken van Videoland vallen buiten de deal. “Deze overname is voor ons een logische volgende stap in de ontwikkeling van ons on demand tv-aanbod”, aldus ceo Bert Habets van RTL Nederland. Videoland on Demand is nu nog een pay-per-view dienst. RTL komt in het najaar met het eerste all-you-can-watch abonnement van Nederland. Hierbij kan de consument voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang krijgen tot films en series uit binnen- en buitenland.

RTL voegt eigen programma’s aan het aanbod toe. De vernieuwde on demand-videodienst met de RTL-content komt in september dit jaar beschikbaar via Videoland.com. Co Mast, algemeen directeur van The Entertainment Group: “We worden nu al sterk geassocieerd met thuisconsumptie en met deze deal kunnen we het aanbod van Videoland, die geldt als de grootste van Nederland, verrijken met alle RTL-succesnummers van televisie en het rijke filmaanbod dat RTL de afgelopen jaren heeft opgebouwd.”

De markt voor ‘video on demand’ is in Nederland volgens het Financieele Dagblad nog relatief klein. Uit een recente schatting komt een omzet van 72 miljoen euro. Nederlandse marktkenners menen echter dat het groeipotentieel flink is. Uit cijfers van Stichting Filmonderzoek blijkt dat het aantal gebruikers ervan tussen 2010 en vorig jaar toenam met 129 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!