Amazon start online kunstwinkel

Amazon heeft een marktplaats met kunstwerken gelanceerd. Via Amazon Art hebben consumenten toegang tot meer dan veertigduizend kunstwerken van meer dan 150 galeries en dealers uit de VS, Groot-Brittannië, Nederland en Canada.

De kunstwinkel biedt een van de grootste online collecties van originele kunstwerken en in beperkte oplage die rechtstreeks kunnen worden gekocht bij de galerie of dealer. “Op deze manier kunnen galeries hun passie en kennis over kunstenaars delen met onze miljoenen klanten”, aldus vicepresident Peter Faricy van de pure player. Het assortiment varieert van foto’s van Clifford Ross vanaf tweehonderd dollar tot kunstwerken van meesters zoals ‘Willie Gillis: package from Home’ van Norman Rockwell voor 4,85 miljoen dollar.

“We zijn opgewonden dat we werken van onze getalenteerde kunstenaars kunnen delen met de klanten van Amazon uit de hele wereld en deel uitmaken van de lancering van de Amazon Art winkel”, reageert eigenaar Holden Luntz van de Holden Luntz Gallery uit Palm Beach. Andere gerenommeerde galeries die werk verkopen via Amazon zijn Paddle8 uit New York, The McLoughlin Gallery en Modernbook uit San Francisco en Catherine Person Gallery uit Seattle.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!