Benetton brengt Playlife naar Nederland

Modeketen Playlife opent komende maand de eerste vestiging in Nederland. De dochteronderneming van Benetton Group komt in september naar Arnhem, gevolgd door Eindhoven en Utrecht in oktober. In andere grote steden wordt nog naar winkelpanden gezocht, meldt Textilia.

De formule opent dit najaar tevens de eerste twee vestigingen in België. Eind 2014 moeten er in totaal vijftien filialen in de Benelux staan. De uitbreiding komt na succes in thuisland Italië, reageert Michael Blankenstein van Playlife. "Playlife begint met het openen van eigen winkels, maar wil uiteindelijk ook uitbreiden met franchisepartners. Er zijn op termijn zelfs plannen voor een Playlife-hotel."

Blankenstein beschrijft de Playlife-winkels als 'miniwarenhuizen', die om de zes weken het assortiment vernieuwen. Tachtig procent van de collectie bestaat uit labels van Benetton, de rest wordt lokaal aangevuld met onder meer 'exclusieve artikelen van bekende merken'.

Playlife heeft naast Italië winkels in nog acht Europese landen, voornamelijk in Oost-Europa. Benetton Group beschikt behalve over Playlife ook over de merken United Colors of Benetton, Undercolors of Benetton en Sisley.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!