Petitie werknemers V&D voor goed sociaal plan

Ongeveer vijftig ontslagen werknemers van het V&D-distributiecentrum in Aduard reizen dinsdag naar Amsterdam waar zij de directie van het warenhuis een petitie aanbieden. Ze willen een beter sociaal plan, aldus FNV Bondgenoten in persbericht.

FNV Bondgenoten had V&D een ultimatum gesteld. Die liep maandagmiddag af. V&D liet weten niet tegemoet te komen aan de eisen van de bond voor een betere ontslagvergoeding en het niet doorgaan van versnelde afbouw van salaris bij interne herplaatsing naar een lagere functie.

“We bieden een marktconforme ontslagvergoeding met een kantonrechtersformule die sinds 2009 geldt. Samen met afspraken over het werk-naar-werk traject zijn we ervan overtuigd dat we een goed eindbod hebben gedaan”, aldus een woordvoerster van V&D. Ze vindt het jammer dat FNV Bondgenoten niet net zoals CNV ermee instemt. “We betreuren dat FNV-leden kiezen voor acties.”

Het winkelbedrijf biedt volgens FNV een ontslagvergoeding op basis van de nieuwe kantonrechtersformule. Het sociaal plan van 2012 was op basis van de oude formule waardoor de ontslagvergoeding hoger uitviel, aldus FNV. “Jarenlang kregen we veren in onze kont gestoken maar nu V&D van ons af wil, worden we met een fooitje afgescheept”, aldus een werknemer. “Wij willen geen veren maar een ontslagvergoeding die recht doet aan onze jarenlange inzet.”

V&D maakte medio juni bekend dat het distributiecentrum wordt gesloten. Hierdoor verliezen 109 mensen hun baan. Daarnaast verdwijnen op het Service Center in Amsterdam de komende anderhalf jaar circa zestig van de 475 arbeidsplaatsen.

Lees ook:
V&D verbaasd over FNV-ultimatum
FNV stelt V&D ultimatum
Geen akkoord over sociaal plan V&D

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!