Miljoenenverlies voor Marlies Dekkers

Het bedrijf van lingerieontwerpster Marlies Dekkers is in zwaar weer beland. Vorig jaar werd een verlies van 2,9 miljoen euro genoteerd en er is een totale schuld van achttien miljoen euro. Momenteel worden vergevorderde gesprekken gevoerd met een nieuwe investeerder, laat een woordvoerder van de Marlies Dekkers Groep weten tegenover het Algemeen Dagblad.

Van een dreigend faillissement zou geen sprake zijn, maar wel van afslanking van het Rotterdamse bedrijf. Nu werken er 150 mensen. Ondanks de rode cijfers lopen nog steeds veel sterren weg met de bh’s die worden gekenmerkt door de meerdere bandjes. Toch zijn er ook negatieve geluiden. Volgens kenners mist het merk innovatie. Dekkers zegt in het AD wel vernieuwend te zijn. “We hebben ook een veelzijdig aanbod zonder bandjes.”

Programmadirecteur Carlo Wijnands stelt dat de bh’s van Marlies Dekkers de afgelopen jaren last hebben gehad van concurrentie zoals van Sapph, maar dat ook de crisis zijn tol heeft geëist. De groei van het bedrijf blijft met name in de Benelux achter, aldus het lingeriemerk. Ze moet voor 1 september een nieuwe investeerder vinden om de belangrijkste financier Rabobank te bewegen opnieuw geld te steken in het bedrijf.

Marlies Dekkers Groep heeft elf winkels, waarvan acht in Nederland. Daarnaast zijn er zo’n duizend verkooppunten in twintig landen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!