V&D-medewerkers leggen werk neer

Een deel van de werknemers van het V&D-distributiecentrum in Aduard staakt vandaag. FNV-leden leggen het werk neer omdat ze een hogere ontslagvergoeding willen.  “De V&D-boom brokkelt af en mensen die jarenlang trouw zijn geweest, krijgen nu een paar kale takken mee. Dit accepteren wij niet”, aldus Roelof Vos, administratief medewerker bij het distributiecentrum.

De warenhuisketen maakte medio juni bekend dat het distributiecentrum (DC) in Aduard wordt gesloten. Hierdoor verliezen 109 mensen per juli 2014 hun baan. In een ultimatum dat vorige week maandag afliep, eisten de werknemers dat de ontslagvergoeding tenminste het niveau heeft van die van het sociaal plan in 2012. Het winkelbedrijf biedt een vergoeding op basis van de huidige kantonrechtersformule. Die ligt volgens de werknemers dertig procent lager dan het sociaal plan uit 2012.

“V&D heeft wel geld voor dure uitzendkrachten, voor mensen van buiten het bedrijf die kijken hoe ze ons het beste kunnen sluiten en voor nieuwe bedrijfskleding”, aldus Vos. “Maar ze hebben geen geld om fatsoenlijk afscheid te nemen van ons.” . V&D liet eerder weten het te betreuren dat FNV-leden kiezen voor acties. CNV ging wel akkoord met het sociaal plan.

Eerder:
Staking volgende stap in V&D-conflict
Geen akkoord over sociaal plan V&D

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!