Ophef over sluiting Bijenkorf-filialen

De sluiting van vijf filialen van de Bijenkorf zorgt voor veel beroering. Inwoners en lokale bestuurders van de steden waar de warenhuisketen zich terugtrekt tonen hun ongenoegen. Klanten van de Bijenkorf zijn een facebookactie gestart en wethouders maken zich zorgen over het vertrek van de trekpleister uit hun stad.

De Bijenkorf maakte zaterdag bekend de vestigingen in Arnhem, Groningen, Breda, Den Bosch en Enschede te sluiten. “Het is echt een enorm verlies. Daar kunnen we niet omheen. De Bijenkorf is een publiekstrekker”, reageert wethouder Michiel van Wessen van Arnhem in het NOS journaal. Alle plaatselijke bestuurders van de vijf steden maken zich zorgen. De Groningse wethouder Joost van Keulen wil snel met de directie van de Bijenkorf om  tafel en hoopt dat ze de beslissing terugdraaien.

De vijf steden raken hun trekpleister kwijt en kenners zeggen in De Financiële Telegraaf dat ze verwachten dat ook HEMA en V&D gaan snoeien. “Een kaalslag”, noemt bijzonder hoogleraar Cor Molenaar het. Als gemeentebesturen niet ingrijpen, dan is er volgens De Financiële Telegraaf in Nederland kans op Engelse toestanden. In Engelse binnensteden is er veel leegstand, omdat  investering in winkelcentra buiten de binnensteden werd toegestaan. Volgens Molenaar moeten steden als Groningen, Enschede, Den Bosch en Arnhem zich zorgen maken.

‘De Bijenkorf móét blijven’ vindt Bastiaan Wevers die het initiatief nam voor deze actie op Facebook. Hij noemt de sluiting van de vijf filialen van de Bijenkorf in De Telegraaf ‘schokkend’. Het dagblad kreeg honderden reacties van boze klanten. “In Enschede houden we zo onderhand geen kwaliteitswinkel meer over en dat is niet goed voor de stad”, aldus Marieke Voortman uit Enschede.

Lees ook:
De Bijenkorf sluit vijf warenhuizen
Sluiting Bijenkorf-filialen geeft CNV ‘zure bijsmaak’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!