Winkel sluit na conflict over uithangbord

Laarzenwinkel Western House in Amsterdam gaat dicht na ruzie met de gemeente over een veertig jaar oud uithangbord. Volgens eigenaar Henny Stots heeft de gemeente besloten dat het bord te groot is voor wat ze met de straat van plan zijn.

“Alle ondernemers moeten hun reclame weghalen. Dat kun je toch niet maken, middenin de crisis?”, stelt Stots in Het Parool. De cowboylaarzen van Western House zijn al sinds 1972 een begrip in Amsterdam. Velen kennen ze van de winkel in de Kalverstraat, maar die werd twee jaar geleden door Stots en zijn partner Ilona Leardova verkocht. Het conflict draait om de winkel op de Oude Doelenstraat.

Hoewel het paar de winkel graag nog een tijdje had willen openhouden, was het probleem van het uithangbord de druppel. Henny Stots vindt er met al die gemeentelijke bemoeienis weinig meer aan. De zaak wordt binnenkort besproken bij een hoorzitting. Als het stel in het gelijk wordt gesteld, dan blijven ze nog even zitten, anders wordt een nieuwe huurder voor het winkelpand gezocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!