‘Vertrek Bijenkorf aderlating voor Arnhem’

De Stichting Binnenstadsmanagement Arnhem is teleurgesteld dat de Bijenkorf vertrekt. Voorzitter Han Overkamp noemt het vertrek van het warenhuis uit Arnhem in het Financieele Dagblad ‘een aderlating’.

Het bedrijf maakte zaterdag bekend dat het vijf Bijenkorf-filialen gaan sluiten, waaronder die in Arnhem per 1 januari 2014. Klanten van het warenhuis zorgen volgens Overkamp voor verkopen in de hele binnenstad. “De doelgroep heeft over het algemeen wat meer te besteden”, zegt de binnenstadsmanager. Dat doen ze volgens hem niet alleen in andere winkels maar ook in de horeca.

Overkamp denkt dat vooral winkels in de Bakkerstraat last krijgen van het vertrek van de Bijenkorf. Veel winkeliers bevestigen in het FD het verschrikkelijk te vinden dat de Bijenkorf ermee stopt. Ze denken niet dat de Primark dat in het pand van de Bijenkorf trekt, iets voor ze kan betekenen. Bedrijfsleider Roy Heijmans van WE, die tegenover de Bijenkorf zit, denkt wel ook Primark-klanten te trekken. “Het vertrek van de Bijenkorf is het gesprek van de dag”, zegt hij in het FD. Hij is echter blij dat het markante pand weer wordt gevuld.

De facebook-actie ‘Bijenkorf Arnhem moet blijven’ heeft inmiddels al meer dan vierduizend likes. De initiatiefnemers vinden dat het niet kan dat een boegbeeld als de Bijenkorf uit Arnhem dreigt te verdwijnen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!