Webwinkeliers gaan fysiek met Boqz

Webshopplatform Boqz gaat een winkel vol mini-etalages openen in Eindhoven. De jonge onderneming wil in totaal 274 webwinkeliers de ruimte geven om hun producten te etaleren. Op deze manier speelt Boqz in op de behoefte aan zichtbaarheid bij kleine online ondernemers.

“Er zijn in Nederland tienduizenden webshops, maar ik hoor vaak dat ze veel moeite hebben met het trekken van publiek”, vertelt initiatiefnemer Maurice Steenbergen. Volgens hem is adverteren duur en moet er ook voor vindbaarheid bij zoekmachines vaak betaald worden. “Een eigen winkel is een alternatief, maar voor kleine ondernemers vaak onbetaalbaar. Een tussenstap is er eigenlijk niet en daarom bedacht ik die.”

Webwinkeliers kunnen bij Boqz een box van 60 bij 45 centimeter huren, die ze vullen met spullen uit hun eigen webshop. Etaleurs zullen de ondernemers helpen met het inrichten van hun mini-etalage. Ook zorgt Boqz voor verkooppersoneel. “Ondernemers hebben eigenlijk een klein winkeltje in een grote winkel”, aldus Steenbergen.

De winkel komt aan de Rechtestraat, in het voormalige pand van de Free Record Shop. De huurprijzen van de boxen variëren, afhankelijk van de locatie in de winkel, tussen de 83 en 249 euro per maand.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!