Winkelier wil parkeerkosten klant overnemen

Rotterdamse winkeliers willen de mogelijkheid krijgen het parkeerkaartje van hun klanten te betalen. Het idee voor deze extra service komt van Niels Turnhout, voorzitter van de winkeliersvereniging in het Oude Noorden. In die wijk start half september een proef met kentekenparkeren.

Met de mogelijke implementatie van betaalmethoden via pin en creditcard zijn de nieuwe automaten voor Turnhout al een verbetering. "Nu accepteren de automaten alleen een chipkaart", zegt hij tegen RetailNews. Niet al zijn klanten beschikken echter over zo'n (voldoende opgeladen) kaart. Door toegang te krijgen tot het systeem achter de nieuwe automaten kan de ondernemer voor de kosten van de klant opdraaien. "Vijftig cent is een kleine investering voor een verkoop die daardoor toch doorgaat", aldus Turnhout.

"De ondernemers hebben aangeven dat zij tijdens de pilot het parkeerkaartje voor klanten willen betalen", reageert de Rotterdamse D66-fractievoorzitter Salima Belhaj tegenover RetailNews. Zij staat achter het plan om winkeliers via internet toegang te geven tot het systeem, waarop zij de klanten aan kunnen melden. Als het aan haar ligt wordt deze oplossing bij de uitrol van het kentekenparkeren mogelijk.

“Er zijn al private partijen die dat mogelijk kunnen maken”, zegt Belhaj. Zo bieden Yellow Brick en Parkline parkeerders de mogelijkheid om zich via internet aan te melden voor het kentekenparkeren. Winkeliers kunnen die handeling van hen overnemen. "Maar tegen een extra vergoeding", zegt Turnhout. Hij stelt daarom voor dat de Nederlandse vereniging van gemeenten een app maken waarop alle gemeenten kunnen intekenen. "Dan heb je een centrale infrastructuur voor heel Nederland."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!