Reclamefolder stijgt in populariteit

Consumenten maken steeds vaker gebruik van de reclamefolders van supermarkten. 71 procent bekijkt dit jaar de folders, tegenover 66 procent vorig jaar. Dat is een van de resultaten uit het jaarlijkse consumentenonderzoek van Deloitte onder ruim tweeduizend respondenten.

59 procent van de ondervraagden zegt beter op aanbiedingen te letten door de economische crisis. 28 procent bezoekt dit jaar meer supermarkten vanwege aanbiedingen, tegenover 21 procent een jaar geleden. Verder kijkt een op de vijf consumenten naar aanbiedingen via displays in supermarkten zelf, terwijl achttien procent internetsites van supermarktformules afstruint.

De Ahold-formules worden het vaakst als primaire supermarkt genoemd. Albert Heijn en Albert Heijn XL zijn voor 37,2 procent van de consumenten de winkels waar zij als eerste hun boodschappen doen. Jumbo (11,4 procent) en Lidl (10,1 procent) volgen op gepaste afstand. Lidl wordt met een 7,9 wel als beste supermarkt beoordeeld, vooral vanwege de kwaliteit van zijn groenteafdeling. Albert Heijn XL krijgt een 7,8, Albert Heijn en Jumbo een 7,7. De laatste twee formules worden het meest geroemd om de kracht van hun assortiment.

Deloitte maakte afgelopen week al bekend dat de populariteit van de online bestelservice van supermarkten is gestegen. De zeven procent die online winkelt, geeft gemiddeld 103 euro per boodschap uit. In hun primaire supermarkt ligt dat bedrag op 62,77 euro. Van de mensen die nog nooit online boodschappen besteld hebben, denkt een vijfde dit in de toekomst nog te gaan doen.

Eerder: Online bestelservice supermarkten populair

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!