Beter Bed overweegt meer winkelsluitingen

Beter Bed gaat meer winkels sluiten als de situatie bij de beddenverkoper verder verslechtert. "Daarbij zullen we vooral naar winkels in Nederland kijken", reageert bestuursvoorzitter Ton Anbeek tegenover persbureau AFN. Onder meer vestingen van Matrassen Concord die niet op meubelboulevards zitten komen volgens de topman in aanmerking voor een sluiting.

De retailer maakte vrijdag de definitieve halfjaarcijfers bekend. In juli werd al duidelijk dat de omzet in de eerste zes maanden met acht procent daalde tot 180 miljoen euro. De nettowinst komt uit op 5,4 miljoen euro, een daling van veertig procent ten opzichte van vorig jaar. Beter Bed zegt last te houden van het lage consumentenvertrouwen in Nederland en Spanje.

Daarnaast zorgt ook het warme zomerweer tot minder verkopen in het derde kwartaal en een 'sterke daling' van het bedrijfsresultaat. Beter Bed voert zodoende per 1 september besparingsmaatregelen door. "We kijken daarbij naar het aantal uren dat in de winkel wordt gewerkt, we stellen reeds gebudgetteerde marketinguitgaven uit en besparen op logistiek en op overhead", aldus Anbeek. Zo worden winkels op maandagochtend gesloten.

In het eerste halfjaar sloot de winkelketen 51 winkels, waarvan de meeste in Spanje (achttien) en zes in Nederland. Met de opening van 32 nieuwe winkels beschikt Beter Bed over 1200 vestigingen in zes landen.

Eerder: Opnieuw omzetdaling voor Beter Bed

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!