Greetz bezorgt weekendbestellingen op maandag

Greetz is de eerste webwinkel in Nederland die bestellingen in het weekend al op maandag bezorgt. Dat stelt Gerdwin Lammers, marketing- en communicatieadviseur bij Packs, logistiek partner van de wenskaartenshop. "Packs is tevens de eerste pakketbezorger die deze dienst aanbiedt."

Greetz speelt met de dienst in op de behoefte van de consument, stelt Lammers. "De consument heeft in het weekend meer tijd voor het plaatsen van een bestelling." Greetz heeft in samenwerking met de vervoerder tevens de uiterste besteltijd verlengd van acht naar tien uur 's avonds. Klanten krijgen bestellingen op zondagavond voor tien uur zodoende op maandag al in huis.

Andere etailers willen volgens Lammers graag het voorbeeld van Greetz volgen. Alleen de grote klanten komen daarvoor in aanmerking, omdat er veel volume nodig is om de extra kosten terug te verdienen. Doordat de pakketten naar alle uithoeken van Nederland gebracht moeten worden, zijn de 'vaste kosten' volgens Lammers bijvoorbeeld erg hoog. Daarnaast moeten werknemers van Packs op zondagavond een extra sorteerdienst draaien.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!