V&D-medewerkers akkoord met sociaal plan

Er komt een einde aan stakingen en acties van werknemers van het distributiecentrum van V&D in Aduard. Het warenhuis sluit dat dc bij een reorganisatie, waardoor 109 medewerkers hun baan verliezen.

Leden van FNV Bondgenoten hebben ingestemd met een 'licht verbeterd' sociaal plan van V&D. Een verhoging van de ontslagvergoeding, zoals de voornaamste eis van de FNV-leden luidde, wordt niet doorgevoerd. "Dat is en blijft een bittere pil voor de ontslagen V&D'ers", reageert FNV-bestuurder Niels Suijker vrijdag. Om zich volledig te kunnen richten op het vinden van een nieuwe baan hebben de leden toch besloten akkoord te gaan met het voorstel.

In tegenstelling tot het laatste voorstel wordt de IOAW-uitkering, een aanvulling op het inkomen voor oudere werklozen tot het bijstandsniveau, niet bij voorbaat ingehouden op de ontslagvergoeding. Daarnaast komen de actievoerders alsnog in aanmerking voor een tekenbonus van 1500 euro als zij de vaststellingsovereenkomst tekenen, bevestigt V&D.

De winkelketen is blij dat er duidelijkheid is voor zijn werknemers, zegt een woordvoerder tegen RetailNews. Het vernieuwde sociaal plan wordt volgende week voorgelegd aan alle vakbondsleden. Als zij schriftelijk instemmen met het akkoord geldt het sociaal plan voor alle circa tienduizend werknemers van V&D en La Place.

Eerder: V&D-personeel organiseert 'prijzencircus' & Opnieuw staking medewerkers V&D

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!