Goedkoper parkeren in Amsterdam

Consumenten krijgen meer mogelijkheden om in Amsterdam goedkoper te parkeren. Een nieuwe parkeergarage vlakbij station Amsterdam Centraal rekent tien euro voor een middag parkeren, terwijl dat in bestaande garages zo’n zes euro per uur is. Daarnaast gaan de prijzen van de P+R-locaties eind dit jaar naar beneden. Dit schrijft De Telegraaf.

Eerder dit jaar bleek uit onderzoek van Quotus Research en RetailVastgoedAdvies, gepubliceerd in RetailTrends, dat lastig en duur parkeren een ergernis is. “Amsterdam loopt jaarlijks veel toeristen, dagjesmensen en klanten van bedrijven mis, doordat het de duurste parkeerstad van Nederland is”, zegt Diederik Vellinga van de nieuwe parkeergarage die vandaag opengaat.

In Parking Centrum Oosterdok is het tarief 4,50 euro per uur voor de eerste vijf uur, maar daarna vervalt dit bedrag en hoeft maar tien euro te worden betaald voor maximaal 24 uur. Bezoekers worden op deze manier gestimuleerd om Amsterdam langer te bezoeken, aldus De Telegraaf. De P+R parkeerplaatsen aan de rand van de stad rekenen straks een tarief van een euro per etmaal als je na tien uur ’s ochtends komt. Dat was voorheen acht euro. Dit tarief blijft wel gelden als een automobilist voor tien uur 's ochtends parkeert.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!