'Inlevermeubel voor e-waste trekt klanten'

Winkels met een inlevermeubel voor e-waste krijgen meer klanten over de vloer. Vier op de tien consumenten doet zijn aankopen namelijk eerder in winkels met inzamelmeubels dan zonder. Die conclusie trekt Wecycle uit onderzoek onder 641 consumenten en 342 shoppers in de winkel. Het onderzoek is in opdracht van de organisatie uitgevoerd door Hamilton Bright en Marintel, onder leiding van kennis- en expertisecentrum ISMI.

Bijna een kwart van de ondervraagden heeft weleens gebruik gemaakt van de inlevermeubels van Wecycle. Daarnaast geeft ruim zeventig procent aan gebruik te maken van een inzamelstraat, als hij weet dat die in de buurt is. De meeste klanten (29 procent) noemen elektronicawinkels de meest logische plek voor inzameling van afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen. Verder verwacht een kwart van de consumenten een inzamelmeubel bij supermarkten en een op de vijf bij bouwmarkten.

Alle vestigingen van Media Markt, Saturn, GAMMA en Hornbach beschikken over zulke inlevermeubels, net als de supermarkten van Bas, DekaMarkt, Digros, Dirk van den Broek en MCD. Wecycle wil de inzamelmeubels graag naar meer supermarkten uitrollen, laat een woordvoerder. De organisatie is daar al voor in gesprek met andere partijen. Welke supermarkten dat zijn, wil hij niet kwijt. "Een broedende kip moet je niet storen", aldus de woordvoerder.

Eerder: Wecycle wil inzamelen in supermarkten

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!