Autodealers verkeren in zwaar weer

Nederlandse autodealers en garagebedrijven hebben het de afgelopen zes maanden zwaar te verduren gehad. Dat blijkt uit een rapport over de autobranche van ABN AMRO. In de eerste helft van dit jaar moesten 146 autobedrijven hun deuren sluiten. Dat is ruim twintig procent meer dan in dezelfde periode van 2012. De omzet daalde in de eerste zes maanden met ruim 16,5 procent.

Het aantal faillissementen zal in de tweede helft van 2013 oplopen tot 250, voorspelt Theo de Kort, auto-expert bij ABN Amro. Volgens hem zullen de ontwikkelingen van het eerste halfjaar voorlopig nog doorzetten. “Er zijn nog steeds te veel dealerbedrijven in Nederland, waardoor er met ongezond lage rendementen wordt gedraaid”, aldus De Kort. Hij verwacht dat vooral de kleinere dealers het zwaar hebben.

Momenteel zijn er zo’n 5900 autobedrijven, waarvan meer dan 2500 merkdealers in Nederland. Vorig jaar behaalden zij gezamenlijk een omzet van 32 miljard euro. Het rendement van autodealers daalt al drie jaar lineair, nu met gemiddeld 0,4 procent . “Voor de rest van 2013 verwachten wij dat het rendement verder daalt”, zegt de expert.

Eerder: Autoverkoop bereikt nieuw dieptepunt

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!