'Goedkoper alternatief aangetekende post voor webwinkeliers'

Logistiek dienstverlener Packs biedt webwinkeliers met behulp van gps een goedkoper alternatief voor aangetekende post. Doordat zijn pakketbezorgers de gps-coördinaten en het tijdstip van de zending op kunnen slaan, hoeven zij niet meer aan te bellen bij de ontvanger. "Daardoor kunnen wij meer stops per uur maken", zegt Gerdwin Lammers, marketing- en communicatieadviseur bij Packs, tegen RetailNews.

De gps-gegevens zijn voor de verzender zichtbaar in Google Maps via PacksOnline, het tracking en tracing pakket van Packs. "Klanten zien de geboden afleverinformatie als overtuigend bewijs dat de zending is afgeleverd", stelt Lammers. Het tarief van deze verzendmethode, MailPacks, ligt volgens hem tot vijftig procent lager dan van aangetekende post.

Wenskaartenshop Greetz verwacht dankzij deze dienst 'vele duizenden extra zendingen per week', laat directeur Simen Schimmel weten. MailPacks wordt voor webwinkeliers vooral interessant als de reguliere postbezorging op maandag van PostNL stopt, stelt Lammers. "Webshops kunnen zo op een relatief goedkope wijze toch bezorging op maandag mogelijk maken."

Eerder: Greetz bezorgt weekendbestellingen op maandag

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!