Inditex ziet omzet en winkelbestand groeien

De omzet van Inditex, het moederconcern van Zara, groeide in het eerste halfjaar van zijn boekjaar met acht procent. In de maanden februari tot en met juli werd voor 7,7 miljard euro aan kleding verkocht. De identieke omzet groeide met zes procent.

De nettowinst van Inditex ging met enkele miljoenen omhoog naar 951 miljoen euro. Verder laat het Spaanse winkelbedrijf weten dat de verkopen in de anderhalve maand van het lopende derde kwart met tien procent zijn gegroeid.

Inditex dat met Bershka, Zara Home, Pull & Bear en Massimo Dutti actief is in Nederland, verwelkomde in het eerste halfjaar 95 nieuwe winkels in veertig landen. In totaal beschikt het over 6104 winkels in 86 landen.

Het concern is bezig met de vernieuwing en vergroting van zijn belangrijkste flagshipstores van Zara. De verbouwing van de Zara-vestiging in de Amsterdamse Kalverstraat moet later dit jaar klaar zijn. Die winkel krijgt veertienhonderd vierkante meter extra winkeloppervlakte en wordt daarmee een van de grootste Zara-winkels in Europa.

Verder breidt Inditex het aantal Pull & Bear-vestigingen in Nederland uit naar vijf. Na Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Tilburg komt de volgende winkel Utrecht. Het pand beschikt over ongeveer achthonderd vierkante meter vloeroppervlakte, verdeeld over twee verdiepingen. Wanneer de winkel open gaat, is nog onbekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!