Meerderheid Nederlanders heeft bril of lenzen

Ruim zes op de tien Nederlanders draagt een bril of contactlenzen. Dit blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aantal bril- en lensdragers is de afgelopen jaren licht toegenomen met vier procent. 57 procent van de Nederlandse bevolking droeg in 2001 een bril of lenzen. Vooral vrouwen hebben eerder een bril nodig dan mannen.

Mensen op oudere leeftijd hebben vaak visuele hulpmiddelen nodig. Van de veertigers draagt een ruime meerderheid een bril of lenzen. Dit percentage loopt op tot negentig procent onder vijftigers en van 75-plussers draagt bijna iedereen een bril of lenzen. De meerderheid draagt een bril (57 procent) en slechts twaalf procent heeft contactlenzen. Negen procent gebruikt zowel een bril als lenzen.

Het CBS deed ook onderzoek naar andere hulpmiddelen. Zo gebruikte vorig jaar twaalf procent van de 65- tot 75-jarige mannen en 31 procent van de 75-plus mannen een gehoorapparaat. Ruim dertig procent van de vrouwen van 75 jaar heeft een rollator, looprek of scootmobiel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!