VION verkoopt Duitse retailactiviteiten

Slacht- en vleesverwerker VION Food heeft besloten om de Duitse tak te verkopen. “De productie van worst, schnitzels en gehaktballen maakt in de toekomst geen deel meer uit van de kernactiviteiten van VION", aldus David Müller-Elmau, managing director convenience-retail Duitsland.

Met de verkoop van de Duitse convenience- en retailactiviteiten zet VION een stap in de richting van het herstructureringsproces waartoe besloten is in april. Binnenkort gaat de verkoop van de zeven productielocaties, drie vleesmarkten, negen verscentra en dertig filialen met ruim zeventienhonderd medewerkers van start.

Het bedrijf laat weten zich in de toekomst meer te willen focussen op het versterken van de slachtactiviteiten en op de verdere vers vleesverwerking van varkens en runderen. Daarnaast gaat VION meer investeren in de uitbreiding en modernisering van de productie van voorverpakt vers vlees uit Großostheim.

Begin september meldden werknemers van VION Food dat de vleesverwerker duizenden kilo’s vlees uit de bio-industrie had verwerkt in vlees met het Beter Leven-keurmerk. De leverancier verkeert volgens hen in zwaar weer, waardoor het ook Beter Leven-vlees levert als het niet beschikbaar is. VION liet direct na de uitzending weten zich niet in de aantijgingen te herkennen. "Op dit moment loopt er een extern onafhankelijk onderzoek", aldus communicatiedirecteur Marc van der Lee weten tegenover RetailNews.

Eerder: Nieuwe vleesschandalen aan het licht

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!