Canadese retailmarkt blijft groeien

De Canadese retailmarkt blijft ook volgend jaar groeien. Dat hebben retail vastgoed experts laten weten tijdens het International Convention of Shopping Centres (ICSC) in Toronto. Trends als verstedelijking zorgen ervoor dat Canada in toenemende mate de interesse van Amerikaanse retailers wekt, aldus de experts.

“De omvang en het aantal retailers die deze markt betreden, zal voor een verandering zorgen”, aldus Dori Segal, ceo van First Capital Reality. De ceo vertelt dat deze verandering begon met de overname van Zellers door Target. Deze stap bemoedigde veel andere retailers, zoals Nordstrom, Chico’s en Saks om uit te breiden in Canada. “De Amerikaanse retailers zijn absoluut niet terughoudend. Ze zullen niet rusten totdat ze deze markt volledig beklommen hebben”, licht Segal toe. Hij benadrukt dat consumenten hiervan zullen profiteren.

De verhuurbare winkeloppervlakte in de Canadese retailmarkt is sinds 2007 toegenomen met meer dan 57 miljoen vierkante meter. Dit komt neer op zo’n 11,5 miljoen vierkante meter per jaar. Dat blijkt uit het Spring Retail Report van Colliers International.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!