Home24 online uitdager IKEA

Online meubelretailer Home24 focust op uitbreiding en wil daarmee de strijd aanbinden met IKEA.

Home24 wil inspelen op het feit dat veel andere grote meubelketens nog achterblijven bij de verkoop via een webshop. “Klanten moeten nu vijftig kilometer rijden naar een buitenwijk, uren in de rij staan, en uiteindelijk vinden ze niet het product dat ze zoeken”, zegt Domenico Cipolla, managing director van Home24.

“Wij willen het kopen van meubels weer gemakkelijk maken", stelt Cipolla. "Bij een offline retailer gaan klanten ook niet altijd op de bank zitten die ze kopen. Meubelketens hebben namelijk gewoonweg niet de ruimte om al hun producten op de winkelvloer te zetten. Shoppers hebben online meer keuze, en kunnen meer productinformatie krijgen dan in de winkel beschikbaar is.”

Het van oorsprong Duitse Home24 wil IKEA beconcurreren, die nu de Europese meubelmarkt domineert. IKEA is nog terughoudend als het gaat om e-commerce, maar is wel van plan om de komende jaren online actiever te worden.

De online verkoop van meubels zal wereldwijd jaarlijks met tien procent groeien, verwacht onderzoeksbureau Euromonitor: van twintig miljard dollar in 2013, naar 24 miljard dollar in 2015. “Consumenten raken eraan gewend dat producten bezorgd worden, in plaats van dat ze zelf een matras op hun dakimperiaal moeten vastbinden”, aldus Euromonitor-analist Antonia Branston.

Home24 is nu actief in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Vanaf begin volgend jaar wil de meubelretailer de Zwitserse markt betreden. “2014 wordt het jaar van internationale uitbreiding”, aldus de managing director. Verdere details wil hij echter nog niet kwijt.

Lees ook:
IKEA Nederland opent webwinkel
Home24 haalt uit naar IKEA








Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!