Action start logistiek opleidingscentrum

Action begint een opleidingscentrum voor logistiek personeel bij het toekomstige distributiecentrum in Echt. Dat meldt dagblad De Limburger. In het toekomstige distributiecentrum gaan vanaf 2015 zo’n zeshonderd mensen werken. Voordat ze aan hun baan bij de keten beginnen krijgen zij een intern scholingstraject in het opleidingscentrum.

Uitkeringsinstantie UWV, de Midden-Limburgse gemeenten en de provincie willen dat Action niet alleen zijn eigen personeel gaat opleiden, maar ook werknemers voor andere logistieke bedrijven in Limburg. Momenteel vinden er gesprekken plaats om een groter regionaal opleidingscentrum te realiseren. “In onze bestanden bevinden zich weinig mensen die dusdanige diploma’s bezitten dat ze meteen aan de slag kunnen in de logistiek. Van de zeshonderd mensen die we zoeken voor Action, kunnen er misschien honderd direct aan het werk. De rest moet bijvoorbeeld nog een heftruckdiploma halen”, aldus UWV-regiomanager Don Thijssen.

Die overige werkzoekenden gaat Action zelf opleiden in een paar dagen tot maximaal vier weken. Over dit korte opleidingstraject is Thijssen erg te spreken. Volgens hem kan het UWV hierdoor veel sneller schakelen wanneer logistieke bedrijven personeel nodig hebben. Daarnaast blijft één opleidingsinstituut ten opzichte van verschillende opleidingen verspreid over de provincie beter up-to-date, bijvoorbeeld wat betreft intern transport materieel, meent de manager.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!