Saturn verdwijnt uit België

Media-Saturn Group schrapt de winkelketen Saturn in België. Een winkel in Antwerpen sluit zijn deuren, de vier overige vestigingen worden omgebouwd tot zusterformule Media Markt.

De directie van de Belgische tak maakte tijdens een buitengewone ondernemingsraad bekend 'af te willen stappen van de tweemerkenstrategie'. "De groep wil in België volop inzetten op de verdere groei van het merk Media Markt", is de verklaring. Die formule is de Belgische marktleider in consumentenelektronica.

De Saturn-vestiging in Antwerpen wordt gesloten, omdat er al een winkel van Media Markt 'op wandelafstand' zit. In totaal staan er na de omschakeling 21 vestigingen van Media Markt in België. "De komende drie jaar wil Media Markt nog tien nieuwe winkels openen", zegt Sven Degezelle, ceo van Media Markt.

In Nederland wordt 'absoluut niet' van de tweemerkenstrategie afgestapt, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. "Volgend jaar openen er weer twee nieuwe vestigingen van Saturn", stelt zij. Op dit moment staan er dertien winkels van Saturn en dertig van Media Markt in Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!