IKEA maakt mobiel afrekenen mogelijk

Klanten van IKEA kunnen sinds 2 oktober ook via de mobiele website en applicatie afrekenen. Dat laat een woordvoerder van de meubelketen weten aan RetailNews.

De stap werd bij de lancering van de online winkel in juni al aangekondigd. IKEA biedt online momenteel ruim zesduizend producten aan, voornamelijk hardlopers. "Het mobiele aanbod is honderd procent identiek aan de desktopversie", zegt de woordvoerder. Dat past volgens hem in de naadloze kanaalbeleving, waar IKEA op inspeelt. Het aanbod wordt gefaseerd uitgebreid met de rest van het offline assortiment. Online bestelde artikelen worden vanaf 7,99 euro thuisbezorgd en het streven is binnen negen tot elf dagen te leveren.

Het aantal bezoekers dat online een bestelling heeft geplaatst, overtreft de verwachtingen, zegt e-commerce manager Peder Apelgren in RetailTrends 10. "Hoewel we geen exacte cijfers delen, zien we dat de webshop ook goed aanslaat in de verzorgingsgebieden die verder van de winkels af liggen", stelt hij. "Dat resulteert in nieuwe klanten, die nu online bestellen."

Apelgren gaat samen met marketing manager Nico de Jong in het oktobernummer van RetailTrends dieper in op de online stappen van IKEA. Verder bespreken zij de mogelijke samenwerking met affiliates en het beleid ten aanzien van social media en omnichannel. Klik hier voor meer informatie over een abonnement op jaarlijks elf RetailTrends en zes EtailTrends.

Lees ook: IKEA: 'Twee jaar terug niet klaar voor webshop'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!