DEEN geeft geldverwerking uit handen

DEEN Supermarkten voorziet vijftien winkels van een automatiseringsoplossing voor de contante geldverwerking. "Daarmee wordt de gehele geldafwikkeling uit handen genomen van de medewerkers", vertelt een woordvoerder aan RetailNews.

De kantoren van de vijftien DEEN-winkels worden voorzien van een zogenoemde cash recycler die de capaciteit heeft om grote hoeveelheden geld te verwerken, vertelt Dennis van Tol, accountmanager bij leverancier Wincor Nixdorf. Met deze backoffice automatiseringsoplossing worden alle dagelijkse activiteiten als het opmaken van de kassa en afstorten en wisselen van geld geautomatiseerd. "Zo wordt de omzet automatisch gecrediteerd en zorgen wij ervoor dat er voldoende startgeld aanwezig is ter ondersteuning van de winkeloperatie", zegt Van Tol tegen RetailNews.

Met de oplossing worden enerzijds kosten bespaard, anderzijds wordt de veiligheid van het personeel en klanten verhoogd. Medewerkers hoeven bijvoorbeeld niet langer geld handmatig te tellen. "Door meerder overvallen was DEEN op zoek naar een concept waarmee ze hun geld en medewerkers meer veiligheid konden bieden", aldus de supermarktketen.

Voorafgaand aan de uitrol liep een succesvol verlopen pilot in het filiaal in Bergen. "Daar wilden ze niet meer terug naar de oude situatie", aldus de woordvoerder van DEEN. Aan het eind van dit jaar moeten nog eens vier vestigingen over de oplossing beschikken. "In 2014 komen daar nog eens tien winkels bij, waarna bekeken wordt welke andere filialen nog in aanmerking komen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!