Intermedium schendt merkrecht Ugg

Het Nederlandse Intermedium Shoes is veroordeeld voor het namaken van Uggs. Dat heeft de rechtbank verklaard. Volgens de rechtbank zijn de verschillen in de schoen te klein om door consumenten opgemerkt te worden. Hiermee maakt het inbreuk op de merkrechten van Ugg Australië, onderdeel van het Amerikaanse Deckers Outdoor Corporation.

Intermedium moet dan ook onmiddellijk stoppen met de verkoop van de schoenen. De nep-Uggs moeten vernietigd worden. Tevens moet Intermedium de twintigduizend euro aan proceskosten van Deckers betalen en dient het een schadevergoeding over te maken. De hoogte van dit bedrag is nog niet bekend.

Het gaat om een nabootsing van de 'Bailey Button' Ugg, met een knoop aan de zijkant. Intermedium claimt echter dat de schoen wezenlijk verschilt met de Ugg. Het wijst hierbij op het profiel van de schoen, de neus en een andere stikking van de naden. Deckers meent dat deze verschillen niet relevant zijn omdat ze niet zorgen voor een totaalindruk van de schoen.

Intermedium brengt schoenen op de markt onder eigen merk en ontwerpt en produceert collecties in opdracht van verschillende merken waaronder Bana. Deze schoenen worden door winkels in heel Europa verkocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!