Christian Dior opent winkel in Amsterdam

Christian Dior gaat in februari 2014 een zaak openen in Amsterdam. Dit wordt de eerste winkel van het merk in Nederland, ondanks het feit dat Christian Dior Netherlands B.V. al sinds maart 2012 staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De winkel komt in de P.C. Hooftstraat, aldus een woordvoerder.

Christian Dior verkoopt al wel kinderkleding, bijvoorbeeld bij Azurro Kids in de P.C. Hooftstraat. Tevens heeft het een cosmeticacounter in de Bijenkorf in Amsterdam. Het merk heeft modewinkels en shop-in-shops in België, Duitsland en Groot-Brittannië. Op dit moment zoekt Christian Dior naar Nederlandse medewerkers die vloeiend Nederlands en Engels spreken.

Sinds anderhalf jaar is de Belgische Raf Simons de creatieve leider van het merk, waarna het label een nieuwe weg insloeg. Het merk heeft een meer elegant en chic beeld waarin niet alleen invloeden van Jil Sander, maar ook dat van het oude werk van Christian Dior zelf te zien zijn. De collecties zijn zo populair dat het sinds 2013 verschillende tijdelijke (pop-up) stores opent in verschillende steden.

Vorig jaar boekte Christian Dior Couture een omzetstijging van 24 procent naar 1,24 miljard euro. Het retailnetwerk groeide met 31 procent. De groep Christian Dior SA behaalde in 2012 een nettowinst van 1,38 miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!