Burgerme wil groeien in Nederland

De Duitse hamburgerformule Burgerme wil het aantal Nederlandse vestigingen snel uitbreiden. De keten opende deze zomer een pilotstore in Leiderdorp. "Het doel is binnen vijf jaar 28 vestigingen in Nederland te hebben", vertelt masterfranchiser Tim Meijers aan RetailNews.

De locatie van de eerste vestiging is gekozen vanwege de naastgelegen studentenstad Leiden. "Als het concept daar aanslaat, slaagt het in elke grote stad." Mede dankzij crowdfunding heeft Meijers ruimte het bezorgrestaurant, dat gespecialiseerd is hamburgers en salades, uit te rollen naar andere grote steden. Momenteel is Meijers met zeven potentiële franchisenemers in gesprek over filialen in Almere, Arnhem, Apeldoorn, Den Haag, Utrecht, Rijswijk en Zeist te openen.

De hamburgers en salades worden in deze potentiële vestigingssteden waarschijnlijk met behulp van fietsen met trapondersteuning bezorgd. In de omgeving van Leiden gebeurt dat ook nog per Smart, vertelt Meijers. "De andere steden zijn echter toegankelijker per fiets."

De formule timmert ook op de Duitse thuismarkt flink aan de weg, zegt de masterfranchiser. In Duitsland beschikt Burgerme over achttien vestigingen, in Oostenrijk staan twee vestigingen. "Ze willen dat aantal nog dit jaar uitbreiden tot zo'n dertig", aldus Meijers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!