Macintosh past organisatiestructuur aan

Macintosh Retail Group heeft de operationele leiding over Fashion Nederland overgedragen aan Eric Coorens. Hij neemt de functie van algemeen directeur over van Henk Siedens, die 'voor de zomervakantie op eigen initiatief is vertrokken'. Dat laat Pat Hünen, secretaris van de raad van bestuur, weten aan RetailNews.

Coorens moet de ontwikkeling van de fashionafdeling (Scapino, Dolcis, Manfield, Invito, PRO 0031, Steve Madden en Intreza.nl) naar 'de beste crosschannel schoenenretailer van Nederland' een impuls geven, zegt ceo Fank De Moor. "Hij is in staat om in de huidige moeilijke retailmarkt de juiste commerciële keuzes te maken en in te spelen op het veranderende verdienmodel." Coorens blijft eveneens werkzaam als coo van de raad van bestuur.

"Zeker in Nederland is er heel veel aan het gebeuren in de fashionsector", zegt Hünen. "Daarom kunnen we de 'hands-on'-ervaring van iedere deskundige gebruiken." Macintosh zag zijn omzet in het eerste halfjaar met 10,4 procent afnemen ten opzichte van 2012, waarbij fashion met 11,5 procent het hardst werd geraakt.

Macintosh heeft verder besloten dat de directies van Fashion BeLux en UK direct rapporteren aan ceo Frank De Moor. Die krijgt daarmee een sterkere betrokkenheid bij de winkelformules in die landen. Met de verschuiving wordt de eigen verantwoordelijkheid van beide landenorganisaties verder aangescherpt, meldt de keten. "Het doel van de wijzigingen is de focus op directe winstgevendheid te vergroten", zegt De Moor.

Hünen stelt verder dat Kwantum, de enige Nederlandse formule buiten de fashiontak, niet in de etalage staat. Het concern zegt dat 'alle opties worden gehouden'. "In 2015 gaan we kijken of we verder in Kwantum moeten investeren", aldus Hünen.

Eerder: Macintosh zet Kwantum in de etalage & Forse winst- en omzetdaling voor Macintosh

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!