Student niet welkom bij AH en Bas van der Heijden

Albert Heijn en Bas van der Heijden aan het Bentinckplein in Rotterdam-Noord weigeren nu ook studenten. Tussen 9.30 en 14.00 uur mochten scholieren eerder al niet de winkel betreden omdat ze voor te veel overlast zouden zorgen, maar nu zijn ook studenten niet meer welkom. Volgens moederbedrijf Ahold is het echter niet de bedoeling dat studenten ook geweerd worden.

Toch geeft de keten tegenstrijdige geluiden af. Zo mocht de 18-jarige Sofie Breimer haar boodschappen in eerste instantie niet afrekenen omdat ze studeert. “De spullen kreeg ik mee, met een waarschuwing. Toen ik bij de klantenservice een klacht in wilde dienen, hielpen ze me niet omdat ik niet in de winkel mocht zijn”, aldus Breimer.

Een woordvoerder van Ahold legt uit dat dit niet de bedoeling is. “Dat studenten hierin worden meegenomen vinden we erg vervelend, maar het onderscheid is moeilijk te maken”, zegt de woordvoerder. De supermarkt neemt de maatregel om scholieren te weren, omdat het haar klanten een ‘plezierige winkelervaring’ wil bieden. “In dit geval veroorzaken groepen scholieren overlast en dat is lastig.” Ahold laat weten studenten niet te willen discrimineren. “Wij zijn een winkel voor iedereen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!