'Woonretailers profiteren van herstel'

Retailers in de woonsector profiteren van de voorzichtig aantrekkende bouwsector en huizenmarkt. “In onze showrooms merken we zeker dat de woningmarkt aantrekt”, zegt commercieel directeur Stefan Mandemakers van Mandemakers Keukens.

“De laatste maanden komen mensen veel gerichter en concreter voor een keuken dan een jaar geleden. Ook zien we vaker dat mensen op korte termijn een keuken nodig hebben", ziet Mandemakers.

Het aantal faillissementen in de bouw- en woonsector daalde in september met vier procent ten opzichte van vorig jaar. In 2012 vielen 186 ondernemingen om, tegen 178 dit jaar. In de eerste helft van 2013 steeg het aantal faillissementen nog met 29 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De Nederlandse woningmarkt herstelt zich, maakte de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) deze maand bekend. In het derde kwartaal van dit jaar daalden de huizenprijzen minder en ging het aantal verkochte woningen omhoog. De prijzen liggen nog wel bijna vier procent lager dan een jaar geleden, maar de snelle daling is eruit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!