Tesco rolt F&F uit op Europese vasteland

Het Britse modelabel F&F van Tesco is begonnen met een Europese uitrol van franchisewinkels. Zo opende het merk zeven winkels in Zwitserland en twee in Gibraltar. Een van de winkels in het Britse overzees gebied behelst daarbij de eerste F&F Kids Store.

In Zwitserland trekt F&F in hypermarkten van Coop, de op een na grootste retailer van het land. De plannen zijn om in de toekomst meer winkels te openen, meldt de Britse retailer. In Gibraltar is Tesco een samenwerking aangegaan met franchisepartner Pisa International. “Deze nieuwe vennootschappen zorgen ervoor dat we ook in markten kunnen opereren waar we nog niet aanwezig zijn”, stelt chief executive Jason Terry van F&F.

F&F opende zijn eerste franchisewinkel in Saoedi Arabië in mei 2012, waarna ook in Centraal-Azië en het Midden-Oosten winkels open gingen. In totaal beschikt Tesco nu over 32 F&F-franchisewinkels in zestien landen. In het Verenigd Koninkrijk groeide de omzet van F&F vorig jaar met negen procent tot meer dan één miljard pond (1,2 miljard euro).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!