Primark compenseert slachtoffers Rana Plaza opnieuw

Primark keert slachtoffers van de ingestorte kledingfabriek Rana Plaza in Bangladesh opnieuw een schadevergoeding uit. Dit is de derde keer dat de Ierse fashionretailer overlevenden en nabestaanden compenseert.

Eerder betaalde Primark een half jaarsalaris uit aan de overlevenden en de families van de slachtoffers. Daarnaast trok de keten 750.000 euro uit voor onder meer voedselhulp. Bij de ramp kwamen meer dan duizend mensen om het leven en vielen 2500 gewonden.

Primark roept andere kledingketens die producten afnamen van Rana Plaza op ook meer vergoedingen uit te keren. In de fabriek werd ook kleding geproduceerd voor onder meer Zara. Volgens Reuters is Primark tot nu toe de enige die slachtoffers compenseert.

Naar aanleiding van de ramp met Rana Plaza tekenden negentig kledingmerken het Bangladesh Safety Accord, dat moet bijdragen aan veiliger arbeidsomstandigheden in de textielfabrieken. Onlangs brak nog een brand uit in een fabriek, die negen mensen het leven kostte en waarbij vijftig gewond raakten.

Eerder:
Kledingbranche compenseert Bengaalse slachtoffers & Opnieuw brand in Bengaalse textielfabriek

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!