Rituals opent in New York

Cosmeticaketen Rituals opent nog deze maand zijn eerste eigen winkel in de Verenigde Staten. De Nederlandse retailer heeft daarvoor een pand in het New Yorkse stadsdeel Manhattan gehuurd. Het merk is sinds begin oktober al verkrijgbaar bij luxewarenhuis Barneys.

Rituals krijgt kleine shop-in-shops in alle vestigingen van Barneys in New York. Tevens opent het nog dit jaar een tweede winkel in Manhattan. Eerder opende Rituals al winkels in Brazilië en zeventien Europese landen.

"Ons risico is dat we kapotgroeien", zegt oprichter en ceo Raymond Cloosterman tegen Sprout. Om ervoor te zorgen dat de organisatie en supply chain de groei bij kunnen houden, opent Rituals voorlopig nog op maximaal een of twee nieuwe markten per jaar. "Draait een nieuw land cashflowpositief, dan kunnen we een volgend land in", zegt Cloosterman. Daarbij geeft hij aan dat de winkels in Duitsland en Zweden binnen een jaar winstgevend waren, maar de winkelketen daar in Engeland en Spanje na vijf jaar nog altijd op wacht. "Dat wordt een kwestie van lange adem", denkt hij.

Hoewel Cloosterman Frankrijk als 'de bakermat van de cosmetica-industrie' ziet, is Rituals nog niet in dat land actief. Winkels zijn volgens de oprichter er moeilijk te verkrijgen. "Voor één winkel in Parijs kunnen we er drie in Duitsland openen", stelt hij. Rituals is volgens hem ambitieus, maar ook realistisch. "Een land loopt niet weg, dus daar kunnen we later alsnog heen."

Eerder: Rituals naar driehonderd winkels wereldwijd

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!