Stadsregio achter bouw Gelderse weidewinkels

De Stadsregioraad Arnhem Nijmegen heeft groen licht gegeven voor de komst van Hornbach en Decathlon naar respectievelijk Ressen en Arnhem. Daarmee kan alleen provincie Gelderland de plannen voor deze weidewinkels nog tegenhouden.

Decathlon wil een winkel openen in de Arnhemse Rijnhal, dat buiten het stadscentrum is gelegen. De sportketen heeft daarvoor al een intentieverklaring, liet ceo Eric Bodhuin van Decathlon Nederland eerder weten aan RetailNews. Arnhemse winkeliers zijn echter fel tegen de komst van de sportformule, onder meer omdat de locatie gemakkelijk te bereiken is en over een gratis parkeergelegenheid beschikt. "Zolang de leegstand van winkels in de binnenstad blijft groeien, is uitbreiding buiten het centrum uit den boze", stelt Jos Wegdam, voorzitter van de Arnhemse ondernemersvereniging.

Hornbach mag van de Stadsregioraad een bouwmarkt openen bij knooppunt Ressen. Verder staat het ook meer woonwinkels rondom IKEA in Duiven toe. Ook daartegen is veel verzet van ondernemers, die vinden dat er al te veel winkels zijn.

Elf van de 21 gemeenten in de Stadsregioraad, waaronder Arnhem, Duiven en Nijmegen, stemden voor de winkelplannen.

Eerder: Komst Decathlon zorgt voor weerstand

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!