Dirk start offensief tegen AH

Dirk van den Broek gaat binnen een jaar minstens vier nieuwe winkels in Amsterdam openen. Hiermee start de supermarkt een offensief tegen de vele Albert Heijn-vestigingen die de stad telt.

In stadsdeel Oost is de supermarktketen dit offensief al gestart. Directeur Aart van Haren maakt de bestemming van de nieuwe vestigingen pas bekend als alle contracten getekend zijn.

Dirk van den Broek wil de komende twee jaar ook in de rest van het land uitbreiden. Zo heeft het zijn blik gericht op Utrecht, Leiden en Den Haag. Onduidelijk is nog hoeveel nieuwe winkels de keten wil openen. “Dat is nog prematuur, maar we hebben het niet over een plukje dat op één hand te tellen is”, aldus Van Haren.

Sinds de komst van de nieuwe directie in 2010 kent de formule een andere strategie waardoor ze sneller kan uitbreiden. Dat het voor deze snelle strategie kiest komt door de consument, meent Van Haren. “We krijgen elke week brieven van mensen die zich beklagen over het beperkte aanbod in de stad.” Dirk van den Broek financiert alle uitbreidingsplannen zelf.

Afgelopen zondag opende Dirk van den Broek een vestiging in Amsterdam-Oost, in het voormalige pand van DekaMarkt. Het is de dertiende winkel van de keten in de hoofdstad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!