TUI schrapt Holland International

Reisorganisatie TUI stopt met Holland International. Alle activiteiten die onder de voormalige merknaam vielen gaan op in het merk Arke. Dat laat een woordvoerster van TUI Nederland weten. TUI verdrijft tevens alle reisbureaus die als franchisenemers bekend zijn onder Holland International.

TUI wil zich in deze veranderende tijd van online verkoop enkel focussen op Arke. Zo wordt ook vliegtuigmaatschappij ArkeFly vernoemd tot Arke. Een vliegtuig is zelfs al omgeschilderd tot de nieuwe naam, aldus de woordvoerster. De andere vliegtuigen volgen in de komende maanden.

De reisorganisatie kent 130 eigen reisbureaus onder de naam Arke. Ook onderhoudt de organisatie het reserveringssysteem en de marketing van de 43 zelfstandige Holland International reisbureaus. Over twee jaar stopt TUI hier echter mee. De franchiseondernemers kunnen vervolgens kiezen zelfstandig verder te gaan of om een nieuwe franchisegever te zoeken.

Kras.nl, het TUI-merk dat voornamelijk gericht is op de verkoop van cruises en groepsreizen, blijft wel onder de huidige naam bestaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!