'Aantal e-booklezers meer dan verdrievoudigd'

De populariteit van e-books in Nederland is flink toegenomen. Het aantal lezers dat kiest voor elektronische boeken is in een jaar van elf naar 37 procent gestegen. Dat blijkt uit de Boekbarometer 2013, uitgevoerd door boekenspecialist eci.nl. In Vlaanderen steeg het aantal van tien naar twintig procent. Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 5500 Nederlanders en ruim 3500 Vlamingen.

In beide landen steeg de omzet van e-books flink. "In België zelfs met 92 procent", reageert Huber de Koning, directeur van eci.nl. Ondanks dat het lezen van elektronische boeken steeds populairder is, wordt de e-reader niet succesvoller. Dertig procent van de Nederlanders en 47 procent van de Vlamingen gebruikt geen e-reader voor het lezen van een elektronisch boek. "Met de explosieve groei van de tablets in de huiskamer, is het maar de vraag of de e-readers zullen standhouden", aldus De Koning.

Een meerderheid van de ondervraagden (66 procent van de Nederlanders en zeventig procent van de Vlamingen) verwacht niet dat het papier boek zal verdwijnen. Verder concludeert eci.nl dat 29 procent van de Nederlanders en de helft van de Vlamingen geen voordelen van een e-book ten opzichte van het papieren boek.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!