Spar aast op tientallen City Stores

Spar wil de komende jaren fors meer stadswinkels openen. "Ik denk dat we in de toekomst zo'n vijftig tot zeventig stadswinkels aan ons bestand kunnen toevoegen." Dat zegt algemeen directeur Sjaak Kranendonk van Spar Nederland in het novembernummer van RetailTrends.

Inclusief universiteitswinkels en vestigingen in Amsterdam beschikt de keten inmiddels over twaalf City Stores. Kranendonk ziet vooral ruimte om het winkelbestand in binnensteden uit te breiden. Daar vertrekken andere formules omdat ze grootschalige winkels willen. Spar wil die ruimte 'rap gaan pakken', vertelt hij. "Het zou dan ook zomaar kunnen dat wij het aantal stadswinkels in grote steden volgend jaar meer dan verdubbelen."

Kranendonk verwacht verder dat de komende jaren een nieuwe consolidatieslag zal plaatsvinden in de supermarktbranche. Daardoor ziet hij winkels beschikbaar komen die qua vloeroppervlak, functie en omzet goed bij Spar passen. Nu houdt iedereen volgens Kranendonk nog krampachtig zijn omzet vast. "Het is aan ons om er tot die tijd voor te zorgen dat we zo'n sterk merk zijn dat die winkels zich graag bij ons willen aansluiten", stelt de algemeen directeur.

Spar Holding beschikt in Nederland over ruim 260 Spar-vestigingen en 105 winkels van Attent. Met meer stadswinkels, een consolidatieslag en tevens een autonome groei komt het winkelbestand van de supermarktketen 'dicht in de buurt van de vijfhonderd', zegt Kranendonk. "Maar dat is toekomstmuziek."

Lees het gehele interview met Sjaak Kranendonk in RetailTrends 11, die aan het eind van deze week verschijnt. Klik hier voor meer informatie over jaarlijks elf RetailTrends en zes EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!